Gå direkte til indhold

Frivillighedsstrategi

En frivillighedsstrategi er en plan for det frivillige arbejde i foreningen. Hvem gør hvad, og hvordan organiserer og håndterer I egentlig de frivillige? Strategien er en del af den måde, I vælger at lede foreningen på.

En frivillighedsstrategi er en plan for, hvordan foreningen vil organisere og støtte det frivillige arbejde. Strategien har tre trin:

- Hvad gør foreningen i dag?
- Hvad vil foreningen gerne fremover?
- Hvilke konkrete handlinger ønsker I for at nå jeres mål?

Hvorfor have en frivillighedsstrategi?
De fleste foreninger laver planer for trænerpåsætning, økonomi mv., men glemmer ofte frivilligheden. Foreningen oplever måske ikke problemer med at rekruttere og fastholde frivillige i dag, men hvordan ser det ud om et år? Det er en god investering i foreningens fremtid at bruge kræfter på at drøfte, hvordan I vil sikre, at der fremover er frivillige på alle poster.

Hvordan får I en frivillighedsstrategi?
DIF har udviklet et værktøj: "Følg tre trin til en frivillighedsstrategi", som I kan benytte. Når I har udfyldt skemaet, har I i princippet en frivillighedsstrategi.

Hvem er ansvarlig for frivilligheden i jeres forening?
Foreningen har en formand og en kasserer, men har I også én, der er ansvarlig for frivilligheden? DIF anbefaler, at I får en frivillig-ansvarlig, som har til opgave at varetage frivilligheden i foreningen.
Læs mere om hvad en frivillig-ansvarlig laver