Gå direkte til indhold

Skole og daginstitution

DIF arbejder for at skabe en aktiv børne- og ungegeneration. Det sker ved at fremme idrætten i alle arenaer, herunder idræts- og bevægelsestilbud i skoler og andre institutioner. Konkret tilbyder DIF at assistere kommunerne med planer for, hvordan idræt og bevægelse bliver en central del af skoledagen. DIF har i mange år arbejdet for at fremme rammerne for idræt og bevægelse i dagtilbud og grundskoler. Skolereformen

DIF har i mange år arbejdet for at fremme rammerne for idræt og bevægelse i dagtilbud og grundskoler. Skolereformen fra 2014, som blandt andet introducerede et krav om 45 min. bevægelse pr. dag, og at skolerne skal samarbejde med det lokale foreningsliv, samt principperne i den nye styrkede læreplan og indførelsen af Åbent Dagtilbud, er to vigtige tiltag, der er med til at understøtte arbejdet.

Siden 2014 har DIF samarbejdet med relevante ministerier, kommunerne og andre centrale aktører om at udfolde potentialerne i en mere aktiv skole- og daginstitutionsdag, hvor alle børn og unge bevæger sig mere og flere får erfaringer med det lokale foreningsliv.

Hvis potentialerne skal realiseres, så kræver det målrettet arbejde af alle aktører omkring folkeskolen og dagtilbuddene. Politisk har DIF fokus på at assistere kommunerne med at lave konkrete strategier for, hvordan idræt og bevægelse bliver en central del af hverdagen, at tilbyde kompetenceløft til alle undervisere i folkeskolen og pædagogisk personel i dagtilbuddene samt rammesætte samarbejdet med de lokale foreninger.

Læs mere om DIFs arbejde for at skabe en mere aktiv skole.

Indholdsansvarlig
Lasse LyckPA-KonsulentDIF Public Affairslly@dif.dkTelefon: 43 26 20 57Mobil: 24 90 41 26
Indholdsansvarlig